Aeni's FotoPage

By: Aeni Saidin

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  [1]  2  3  4  5  >  >>]    [Archive]
Saturday, 21-Mar-2009 11:50 Email | Share | | Bookmark


http://www.dundee.ac.uk



Wednesday, 18-Feb-2009 09:57 Email | Share | | Bookmark
Sayang Adik

 
 
 
View all 6 photos...
More pics to come.. just some of it's pieces. Cheerios


Wednesday, 21-Jan-2009 12:36 Email | Share | | Bookmark
Baby

Day 3 - i
Day 3 - ii
Day 3 - iii
View all 10 photos...
Hmm... dari Malaysia ke Scotland, jauh sungguh perjalanan seorang hamba Allah nie. Penantian selama 40 minggu 2 hari berakhir apabila pada 15 Januari 2008, jam 2.23 di Ninewells Hospital Dundee, Scotland lahirkan permata hati kami yang keempat. Lelaki lagi.. Alhamdullilah rezeki dari Allah yang terlalu berharga kerana tidak putusnya walaupun sampai ke liang lahad.

Prosidur pemeriksaan kehamilan dan kelahiran memang cerewet di negara bekas penjajah Tanah Melayu nie.. Sampai tak sempat nak check antenatal masa 38 minggu sebab GP (klinik keluarga kami) tutup cuti Christmas dan New Year. Di UK sambutan Chritsmas dan New Year memang sungguh luar biasa. Cuti sakan.. Dapat buat appointment di GP 15 Januari 2009, padahal due date utk bersalin 13 Januari 2009, cam ner nie. Kat sini bukan ada klinik bersepah2 macam kat Malaysia tu.. Kita hanya boleh dirawat di klinik yang kita berdaftar sahaja. Tak apalah mungkin ada hikmahnya. Bila orang tanya bila nak bersalin nie, tak tau nak jawab, tunggu jerlah sampai orang dalam nie ketuk pintu.. Mungkin dia takut sejuk kot maklum winter nie sejuk sangat sampai rasa sakit-sakit badan.

14 Januari 2007 pukul 2.30 petang sempat lagi pinjam buku di Library Universiti dan pergi ke Tesco. Rasa sakit2 dah ada tapi tak kerap. Kena ambil buku sebab nak kena baca. Maklum saya kan student.. he..he.. Jam 7.00 pm mula rasa sakit. Pukul 10.30 tpm sakit semakin kerap selang 10 -15 minit, telefon hospital, tapi midwife suruh datang jika sakit selang 2 - 3 minit. Alamak.. Jam 12.30 am bila rasa sakit semakin kerap terus ajak Taufik pergi Hospital, nasib baik hospital dekat jer.. Jam 1.30 am masuk bilik operation sebab ada masalah kerana kedudukan baby tak betul, tapi setelah pemeriksaaan lanjut dilakukan berlaku 'keajaiban' dan Jam 2.23 am 15 Januari 2003 bertemankan Kak Khamsah, selamatlah baby boy nie dilahirkan. Nasib baik ada Kak Khamsah temankan, sebab Taufik tengok anak2 yang ditinggalkan di rumah, tidur maklum tengah malamkan.. Terima kasih kak "jasamu dikenang". Almaklum duduk jauh dari keluarga semua bergantung dengan kawan-kawan yang ada.

Muhammad Faiq Zulqarnain nama di beri.. semoga menjadi anak yang soleh. Ikut rupa siapa? Tengok sendiri...


Tuesday, 6-Jan-2009 17:41 Email | Share | | Bookmark
School Activity

Check out farhan and Iskandar school activity in the following links... They're enjoying school very much..

Iskandar:
http://st-ninians.ea.dundeecity.sch.uk/cb.html
http://st-ninians.ea.dundeecity.sch.uk/fd.html

Farhan:
http://st-ninians.ea.dundeecity.sch.uk/cd.html


Wednesday, 17-Dec-2008 14:19 Email | Share | | Bookmark
Snow

View belakang rumah 1
View belakang rumah 2
Tu kete warna putih...
View all 19 photos...
Tahun nie snow turun awal di Dundee.. ramai yang kata very unusual snow sebab dah turun masa bulan November lagi (masa Autumn..). tebal juga, dlm 2 - 3 cm.. boleh main snowball, snowboarding, slide dan buat snowman... try gak buat snowman tapi tak jadipun... susah rupanya ingatkan senang jer... Iskandar main sekejap jer, sejuk dan naik rumah semula main PS2 dia.. yang seronok main snow Farhan and Fathi... sampai sejuk ketaq tak puas2 main lagi...

2nd time turun masa bulan Disember (early winter). Tebal jugak.. masa nie byk accident (newspaper) sbb snow lebat dan turun dlm jangkamasa yang lama jugak..



[<<  <  [1]  2  3  4  5  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net